Minden, amit a mezőgazdasági talajtakaró fóliáról tudni érdemes
 
 
Hol használják a mezőgazdasági talajtakaró fóliát?
 
Hazánkban egyre jobban terjed az intenzív mezőgazdasági fóliával takart technológia a szabadföldi zöldség- és gyümölcstermesztésben.
 
 
Miért használnak mezőgazdasági talajtakaró fóliát?
 
A  mezőgazdasági talajtakaró fóliák alkalmazásának egyik legfontosabb előnye, hogy növelik a talaj hőmérsékletét, ami javítja a gyökerek víz- és tápanyagfelvevő-képességét, ezáltal erőteljesebb növekedést és jobb termést biztosítanak. A talajtakaró fólia színe meghatározza annak optikai tulajdonságait (visszaverőképesség, elnyelőképesség, áteresztőképesség), ezen keresztül pedig azt, hogy milyen mértékben melegszik fel a mezőgazdasági fólia alatt a talaj, a fólia felszíne, illetve milyen mértékben változik meg a növény körüli mikroklíma.
Az utóbbi években az általánosan használt fekete fóliák alternatívájaként megjelentek az egyéb színváltozatú talajtakaró fóliák is.
A fekete színű mezőgazdasági fólia a legelterjedtebben alkalmazott. A fekete fólia elnyeli a beérkező napsugarakat, és az energiát hőátadás útján átadja a talajnak, így melegítve fel azt. Mivel a fekete talajtakaró fólia nem engedi át a napsugarakat, a gyomok nem nőnek alatta.
 
 
Hogyan válasszunk mezőgazdasági fóliát?
 
A talajtakaró fólia kiválasztásánál fontos szempont annak vastagsága és szélessége, mivel ez meghatározza a mezőgazdasági fólia élettartamát és árát. Az egyéves kultúrák esetében érdemes 0,04 mm vastagságút vásárolni, mivel ez olcsó. A mezőgazdasági talajtakaró fólia szélessége általában 1250 mm. Létezik egy 2500 mm-es, duplaszélességű kivitel is, melyet a terítést követően hajtanak szét. Kattintson ide, ha szeretne árajánlatot kérni akár duplaszélességű mezőgazdasági fóliára!
Fontos kívánalom az is, hogy a takaró fólia tartalmazzon UV-stabilizátort, mivel a polietilén élettartama többszörösére növelhető segítségükkel.

További információk.

Termékek        O      Jogi nyilatkozat        O        Főoldal